ŐSEINK NYOMÁBAN ŐSTÖRTÉNETI KONFERENCIA

 

DR. BAKAY KORNÉL

 

 

Őseink nyomában

 

az Őseink nyomában című őstörté­neti konferencia
tiszteletbeli elnöke

Több ezer éves múltunk során szakadatlanul és folytonosan küzdenünk kellett azért, hogy a Kárpát-medence a miénk legyen, hogy ezt a csodálatos Földet ne tudják egészen elvenni tőlünk, hogy népünket ne tudják megtize­delni vagy egészen kiirtani, hogy megmaradjon a magyar nemzet.

Mert mi a nemzet? Azonos földterület, azonos fajta, rokon eredet, közös leszármazás, azonos nyelv, azonos vallás (néplélek) és erkölcs, érdekazo­nosság és – nem utolsó sorban – közös múlt. Mert ugyan a múlt elmúlik (Vergangenheit), de a múlt képe bennünk meg kell maradjon, mert az a jövő kulcsa. A múlt tehát bennünk van, nyelvünkben, hagyományainkban, épített emlékeinkben, sírjainkban, gyászainkban, önbecsülésünkben, mű­veltségünkben.

A magyar Kelet népe, idegen test az indoeurópai népek tengerében és tu­datában. Felfoghatatlan az az elvakult gyűlölet és dühödt támadás, amely az ázsiai népekhez tartozásunk miatt folyik ellenünk.

Történelmünket meghamisítják, ferdítésekkel torzítják. Ősi hagyomá­nyainkat gúnyolják, azt szeretnék, ha megtagadnánk a történelmünket. A szétszabdalt Haza birtoklása megroppant, mert a hajdani területi egység megszűnt. A keleti erkölcs és morál szerint a közösségi érdek mindig meg­előzi az egyéni becsvágyat. Ez jellemezte a régieket már az őskortól kezdve, hiszen ez a terület az eurázsiai hatalmas sztyeppe szerves része volt.

Minden kor, minden nemzedék igyekszik újraértékelni a történelemről alkotott képét. Mi is ezt tesszük immár 25-30 éve, mert a korábbi elma­rasztaló és hamis képet szeretnénk valósra változtatni. Csak az igazság megmutatása gyógyít. Értékeinket szeretnénk megmutatni. 250 ezer nép­dalunkat, 9 ezer éves hangszereinket, egyedül álló táncművészetünket, ötvös csodáinkat és lovainkat. A magyar-kínai dallamazonosság és a ma­gyar-mongol kvintváltás is azt mutatja, Keletről jöttünk. De ezt igazolják az archeogenetikai vizsgálatok is. A magyarság 90-95%-a europid, csak 5-10 %-a ázsiai típus. A mai magyarok 13 %-a egyenes leszármazottja a IX- X. századi honfoglalóknak.

 

Mi tiszta magyar nemzeti szellemben kívánunk dolgozni, elfogulatlan tár­gyilagossággal. A résztvevőket pedig, gróf Teleki Pál szavaival, arra biztat­juk ,,ne adjátok fel a magyarságotokat semmi veszéllyel szemben sem!”

Kik építették Petrát, a világ hét csodájának egyikét? Megtudja, ha részt vesz ezen a Világkongreszuson.