COVID ÉS W.H.O. EGÉSZSÉGÜGYI KONFERENCIA

DR. TAMASI JÓZSEF

az MVSZ WHO Munkacsoportjának elnöke, az egészségügyi kon­ferencia elnöke

 

A COVID „járvány” tanulsága: Gondoljuk újra a WHO és a gyógyszeripar nélküli orvoslást

Újra kell gondolnunk a WHO és a gyógyszeripar nélküli orvoslást, hiszen a WHO és a gyógyszeripar észrevétlenül teljesen rátelepedett és embertelen­né tette a mai egészségügyet. A COVID valós értékeléséről szóló nemzet­közi egészségügyi konferenciát az MVSZ hagyományosan a Caraka Alapít­vánnyal közösen rendezi öt év óta, ez évben pedig a gyógyszerlobbi helyett a hippokrátészi etikának hűséget fogadó orvosi testületet, az Új Magyar Orvosi Kart (ÚJMOK) is bevonja társszervező’ként.

A konferencia célja, hogy a COVID áljárvány bukása után tovább ébresz- sze az orvostársadalmat, az egészségügyi dolgozókat, a tudósokat és feltár­ja azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével megtalálhatjuk a kiutat a WHO és a gyógyszeripar diktatórikus, embertelen fojtásából.

Tisztában vagyunk azzal, hogy léteznek hatékony módszerek a gyógyszer­ipari eljárásokon túl is. A valódi váltáshoz azonban a legfontosabb a szem­lélet, vagyis a paradigma váltása, mert egy évszázad alatt a gyógyszeripar – az irányítása alá vont orvosképzésen keresztül – észrevétlenül elérte, hogy az egyetemekről kikerülő orvosok csakis a kémiai ipar, az olajipar mel­léktermékeiben, a „gyógyszerek” gyógyhatásában hisznek, egyedül azok használatát ismerik, egyedül az „evidencia based medicine”-t használják forrásként, miközben elvakultak a gyógyszeres medicina okozta sérülések és halálozások irányában.

Azt a paradigmát kell ismertetnünk, amely az eltitkolt valós gyógyulást hozhatja gyógyszerek nélkül: ez pedig a „hagyományos népi magyar népi gyógyászat”, a modern kori integratív gyógyászat, amely a természetes gyógymódokat és a funkcionális gyógyászatot is alkalmazza. Mindkettő­nek az az elvi alapja, hogy a Teremtés a tökéletes, az ember, az orvos azt nem tudja tovább javítani, hanem csak elrontani képes. A valódi gyógyítás értelme ezért az, hogy az orvoslás hozzásegítse a szervezetet öngyógyító képességének teljes helyreállításához. Ezért a nem a COVID-injekció védi meg a betegségtől a szervezetet, hanem a kiválóvá tett immunrendszere, amely az életmódjától, gondolkodásától, a Teremtővel és a természettel való kapcsolatától függ.

Az evidenciák, a tudomány alapvetései – mint látható volt COVID idején – lehetnek hamisak, amelyek még a gyakorlott orvosokat és kutatókat is megtévesztik, ha maga a paradigma hamis.

Az empíria, a hagyomány, az ember gyógyulásba vetett hite, a pozitív ener­giái értékesebbek, mint csupán a tudományosnak nevezett gyógyszeres, technikai medicina. A hiteles tudományt is el kell ismernünk a megfelelő helyén, de nem uralhatja el a gyógyítás szellemiségét. Nem kérünk a hamis WHO-féle járványpropagandából, nem kérünk a gyógyszeriparral szövet­kezett állam szabadságjogainkat korlátozó gondoskodásából. Teremtsük meg újra a természetközeli, integrált egészségügyet, képezzük ki az embe­reket és a jövő orvosait az egyetemes orvoslás elfeledett tudás kincseiből.

A gyógyítást meg kell tisztítanunk az embereket megnyomorító és elpusz­tító aljas gyógyszeripari, és a gyógyszeripart kiszolgáló WHO -tól, és újra elő kell vegyük azokat a gyógyító kultúrákat (ősi magyar, szkita, ájurvédi- kus, kínai, tibeti, más népi gyógyászati), amelyek évezredeken keresztül hatékonyan szavatolták az emberek gyógyulását. Tudjuk, hogy időszámí­tásunk előtt voltak már orvosi világkonferenciák ezen kultúrák között, tud­juk, hogy több mint tízezer igen hatékony gyógynövényt sorolnak fel az ősi gyógyszerkönyvek, hogy a patológiai folyamatokat sokkal korábban meg­ítélték, mint a mai medicina, hogy számtalan fizikális, manuális és pszi­chológiai eljárás képes akár műtéteket feleslegessé tenni, így a betegségek korábbi szakaszában hatékonyan képesek voltak beavatkozni. Azoknak az eljárásoknak sokkal kevesebb volt a mellékhatása és azok az eljárások ma is ugyanúgy elérhetők, csupán szemlélet és képzettség kérdése az eredmé­nyes használatuk.

Hívjuk sorainkba azokat az orvosokat, akik változtatni, újat tanulni akar­nak, a betegek jólétének, nem pedig a gyógyszergyárak tulajdonosainak kívánnak hűséget esküdni.

A konferencián magyar és külföldi előadók beszélnek a jövő egészségügyé­ről, Dr. Heiko Schöning, Helena Krenn, Prof. Dr. Boros László és sokan mások.

 

Isten áldja az orvoslás és az egészségügy valós megújulását!

Dr. Pócs Alfréd,
a konferencia társelnöke