Videó: Bemutatkozik az MXIVK Magyar Nyelv konferenciája

Videó: Bemutatkozik az MXIVK Magyar Nyelv konferenciája

Június 19-én zajlott a Magyarok XI. Világkongresszusának azon sajtótájékoztatója, amelynek keretében a magyar Nyelvnek szentelt konferenciát mutatták be.

 

A konferencia elnöke, Dr. Győri-Nagy Sándor nem tudott megjelenni, így távollétében, a konferencia titkára, Hermányos Mária volt Kovács-Hárs Klári és dr. Laky-Takács Péter vendége.

Hermányos Mária a tőle megszokott magyar nyelvi leleményességgel rávilágított, hogy a rendkívülinek ígérkező Világkongresszus valójában rendbelüli, hiszen a világ zökkent ki abból a rendből, ahová vissza kell téríteni. A Világkongresszus címére is utalva hangsúlyozta, a szkíta erkölcs, valamint a magyar nyelvünkbe kódolt élő égi ige alkalmas arra, hogy a rendet visszaállítsa az életünkben. Egyúttal biztosított mindenkit afelől, hogy erre mindannyian képesek vagyunk, akik magyarul, magyarán, magyarázó nyelvünket értjük.

 

A tartalmi kérdést érintve Hermányos Mária elmondta, hogy a tervezés során Dr. Győri-Nagy Sándor elnökkel egy olyan anyanyelvi konferenciát képzeltek el, ahol békeképesen megférnek egymás mellett a nyelvtudósok, a társtudományok képviselői, a magyar nyelvet oktatók, a lelkes amatőrök, illetve a magyar nyelv- és kultúra tulajdonosok közössége (röviden MAKK).

 

A titkár csupán felvillantotta, hogy lenyűgöző dolgozatok érkeztek be, így óriási szellemi kaland lesz ez az anyanyelvi konferencia, amely túlzás nélkül mérföldkő lesz. Éppen ezért – a népes közönségre is tekintettel – minden érdeklődőnek érdemes időben jeleznie részvételi szándékát a Magyarok Világszövetségénél (mvsz@mvsz.hu).

A sajtótájékoztató felvétele itt tekinthető meg:

https://www.youtube.com/live/8-fZPXTHdBs&t=99s

————————————————————————–

Kövessen minket a honlapunkon www.mvsz.info is.

A 86. életévébe lépett, legnagyobb magyar civil szervezet
2000 óta semmilyen állami támogatásban nem részesül.

Közhasznú szervezetünket ezen a bankszámlán lehet
támogatni:

IBAN: HU53 1030 0002 2010 2159 0000 3285

(SWIFT: MKKBHUHB XXX)

 

Idén minden beérkezett támogatást a Magyarok XI. Világkongresszusára fordítunk.

MVSZ Sajtószolgálat

 

11560/240622