Magyarok Országos Gyűlése – Zajlanak az előkészületek

Magyarok Országos Gyűlése – Zajlanak az előkészületek

Együttműködés az MXIVK és a MOGY között

Augusztus 17-20. között Ópusztaszeren, a Nemzeti Történeti Emlékparkban megrendezik a MOGY idei tanácskozását.

 Ismert, hogy ebben az időszakban zajlik a Magyarok XI. Világkongresszusa (MXIVK). A Magyarok Világszövetsége, mint az MXIVK szervezője megkereste a MOGY szervezőit, és megállapodás született arról, hogy az MVSZ a MOGY-ot a Világkongresszus társ-rendezvényének tekinti.

Ez azt jelenti, hogy meghívják a MOGY képviselőit az MXIVK nyitányára, amelyre augusztus 14-én Ópusztaszeren kerül sor, és a nyitó-konferenciára, amely augusztus 15-én Budapesten lesz. Ez alkalmakkor a MOGY képviselői ismertetik a MOGY ülésének várható fejleményeit.

 

Hasonlóképpen, a MOGY meghívta Patrubány Miklóst, az MVSZ elnökét, hogy a MOGY nyitó napján, augusztus 17-én tartson előadást, amelyben ismerteti a Világkongresszus zajló munkálatait, és beszámol az MVSZ másfél évtizede elkezdett kutatásairól, amelyekkel Petőfi Sándor szibériai életszakaszát tárják fel.

 

Arra biztatjuk a Világkongresszus munkálatai iránt el nem kötelezett, illetve azon feladattal nem bíró tagjainkat és híveinket, hogy vegyenek részt a MOGY munkálatain.

 

Mellékeljük a MOGY ez évi plakátját, amelyen egy népviseletbe öltözött moldvai csángó közösség tagjai láthatók Atilla nagykirály ópusztaszeri emlékművénél.

 

„A magyar nép büszkén őrzi a szkíta-hun-avar-magyar ősiség legfényesebb alakjának, Atillának emlékét.” (Idézet a Magyar Nemzet meghatározásának 2.6. pontjából)

MVSZ Sajtószolgálat

11578b/240709